COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti kehittää myös luontotyötään tieteeseen perustuen – mukaan UN Global Compactin koulutusohjelmaan

26.8.2024

Posti edistää aktiivisesti logistiikan puhdasta siirtymää. Posti asetti SBTi:n mukaiset tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet 2021 ja oli vuonna 2022 ensimmäinen logistiikka-alan yritys, jonka nettonollatavoitteet SBTi hyväksyi. Nyt Posti on mukana kehittämässä myös luontotyötään Science Based Targets Networkin (SBTN) tiedepohjaisten luontotavoitteiden ohjeistuksen avulla. 

SBTN-viitekehys antaa yrityksille valmiudet arvioida vaikutuksiaan luontoon ja asettaa tavoitteet vaikutusten hillitsemiseksi. Menetelmien tarkoituksena on tukea yritysten jo tekemiä toimia ilmasto- ja luontokriisien hidastamiseksi ja toisaalta myös vastata kunnianhimoisempien toimien tarpeeseen. Viitekehys antaa yrityksille myös paremmat valmiudet vastata EU:n muuttuvaan vastuullisuussääntelyyn, sillä esimerkiksi Euroopan kestävyysraportointistandardit (ESRS) suoraan viittaavat SBTN-viitekehykseen.    

“Olemme jo aiemmin tehneet päätöksen edetä ilmastotyössämme tieteeseen perustuen, kun olemme sitoneet päästötavoitteemme SBTi:n viitekehykseen. Koska ilmastonmuutos ja luontokato kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa, saamme UN Global Compactin ohjelman myötä hyvän pohjan kehittää myös luontotyötämme samalla tavoin”, sanoo Postin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anna Storm.  

Koulutuksessa mukana 15 yritystä  

Tänään käynnistyvässä ja toista kertaa järjestettävässä UN Global Compact Suomen Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelmassa on mukana Postin lisäksi 14 muuta suomalaisyritystä. 

Ohjelmassa käydään läpi viisivaiheinen SBTN-prosessi, joka sisältää muun muassa olennaisuusarvion, luontotavoitteiden asettamisen sekä keskustelua erilaisista strategioista niiden saavuttamiseksi. Lisäksi ohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden vertaisoppimiseen ja verkostoitumiseen.  

”Hyvinvoiva luonto on elämisen jatkumisen edellytys ja kestävän kehityksen kulmakivi. Luonnolla ja sen monimuotoisuudella on suuri merkitys kuitenkin myös yrityksille. Maailman talousfoorumin mukaan yli 50 prosenttia maailman BKT:sta on kohtalaisesti tai suuresti riippuvainen luonnosta, ja siksi altis luontokadosta aiheutuville riskeille”, UN Global Compact Suomi kertoo tiedotteessaan.

Postin lisäksi koulutuksessa mukana ovat Ahlstrom, Atria, Fingrid, Finnair, Fiskars, Grano, Hankkija, Konecranes, Neova, Olvi, Tradeka, Outokumpu, PunaMusta Media sekä Sponda.